Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България отделя най-голям дял от бюджета на страната за пожарникари в ЕС

България отделя най-голям дял от бюджета на страната за пожарникари в ЕСснимка: dnevnik.bg

През 2017 г. България е отделила най-голям дял от бюджета на страната спрямо всички други държави в Европейския съюз за пожарна безопасност. Това показват данни на Евростат, според които страната е похарчила общо 149.4 млн. евро за пожарна безопасност. Според статистиката това прави по 21 евро на човек. В държавния бюджет за 2017 г. България официално е заделила близо 212 млн. лв. по това перо.

След България по най-голям дял от бюджета на страната за пожарна безопасност се нареждат Латвия, Литва и Румъния. Те отделят средно по 0.7% при средна стойност за ЕС от 0.4%. На последните места са Дания и Малта, съответно с 0.1 на стои и 0.2%.

През 2017 г. в 28-те държави-членки на ЕС са изразходвани общо 31.2 милиарда евро за противопожарна защита. Близо 300 хил. пък са пожарникарите в Европейския съюз. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.