Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Владислав Горанов: До края на годината ще влезем в еврочакалнята

Владислав Горановснимка: 24chasa.bgВладислав Горанов

Свидетели сме на много очаквания от големи западни компании и изместване цената на труда от Централна към Източна Европа да търсят мястото си тук. И ако ние през този кратък прозорец от възможности, не си решим уравнението, ще пропуснем шанса. Това заяви в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов.

"Няма да променяме данъците. Борбата със сивата икономика остава основен приоритет. Имаме ръст от 3% в индустрията, а също и в услугите. Бурните ветрове, които рано или късно идват, все още не са на наша територия. Ниските лихви в Западна Европа са слънчево време, което всеки трябва да използва да си ремонтира покрива", препоръча той.

Използвахме силното председателство на България на ЕС, за да поставим един важен приоритет - вкарването ни в ЕРМ 2.

Съвсем обозримо никога не е имало към тоя момент по-голямо икономическо и политическо доверие към България. Надявам се влизането на България в ЕРМ да стане до края на годината. Не виждам пречка да се случи, прогнозира Горанов. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 26 Юни 2019 16:27