Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Караниколов подписа сертификати за инвестиции за 180 млн.лв.

Караниколов подписа сертификати за инвестиции за 180 млн.лв.

Министърът на икономиката Емил Караниколов подписа пет сертификата за инвестиции, проектите предвиждат вложения за 180,6 млн. лв. и разкриване на 2000 работни места.

Четири от проектите са „България Ер Меинтенанс ” , „Леони България“, „Райсволф България“ и „Търговска лига – глобален аптечен център“ получават сертификат за инвестиция клас „А“, а проектът на „Агроден” сертификат за инвестиция клас „Б“.

Инвестиционният проект на „България Ер Меинтенанс” ЕАД е изграждане на база за поддръжка, обучение, логистика, складиране и съхраняване на товари, ремонт и поддържане на въздухоплавателни средства. Компанията планира инвестиция в размер на близо 135 млн. лв.

Международната компания в автомобилния сектор „Леони“, предвижда завод за производство на електронни и електрически части , кабелни снопове и устройства за автомобили в град Плевен. Инвестицията възлиза на близо 33 млн. лв., планирано е наемането на 1500 души.

Третият проект, който е сертифициран за инвестиция клас „А“ е на „Търговска лига - Глобален Аптечен Център“ АД за изграждане на разширение на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и мозък“ в гр. Плевен. Проектът е на стойност над 10 млн. лв. и ще създаде 150 работни места.

Последният проект, издаден за инвестиция клас „А“ е на „Райсволф България“ АД. Инвестицията е в размер на над 2 млн. лв., а проектът е свързан с разширение на дейността на дружеството и изграждане на ново архивохранилище в Индустриална зона Божурище. Компанията предлага услуги по обработка на данни, хостинг и други подобни услуги.

Сертификат за инвестиция клас „Б“ ще получи инвестиционният проект на „Агроден” ООД, гр. Пловдив - „Разширение на производство на лепила“ в с. Цалапица, община Родопи, обл. Пловдив. Инвестицията е за половин милион лева и ще съдздаде 10 работни места. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники