Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ може да бъде изграден на площадка номер 2

7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ може да бъде изграден на площадка номер 2

7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ може да бъде изграден на площадка номер 2. През февруари тя бе одобрена със заповед на председателя на Агенцията за ядрено регулиране. С това приключва подготвителният етап на проекта за изграждане на нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“. Утре на заседанието на Министерския съвет ще дадем старт на процедурите, написа Бойко Борисов в Фейсбук.

Проектът ще бъде разработен по модерна технология, с американски реактор и гориво. Така ще постигнем 100% диверсификация, както направихме с разширяването на газопреносната мрежа на България.

Мислим не само за ТЕЦ-овете и миньорите, а и за работещите в АЕЦ „Козлодуй“. Продължаваме да експлоатираме наличните ядрени мощности в България, както и да се реализират нови. Това е от стратегическо значение за запазване на енергийната сигурност на страната ни, но и за редуциране на емисиите от парникови газове в контекста за климатична неутралност на ЕС до 2050 г. и приоритетите на Европейската зелена сделка.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники