Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Изпълнителният директор на Фонд „Русский мир“ Владимир Кочин пристига във Варненския свободен университет за ХI Международна квалификационна школа

Изпълнителният директор на Фонд „Русский мир“ Владимир Кочин пристига във Варненския свободен университет за ХI Международна квалификационна школа

ХI Международна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен", който е сред най-успешните проекти на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и фонд "Русский мир", ще се проведе от 19 до 23 август в университета.

За събитието пристига лично изпълнителния директор на фонд "Русский мир" Владимир Кочин, който ще открие форума на 19 август (понеделник) в 11,15 ч. в Руския център на ВСУ „Черноризец Храбър“. Международната школа се провежда под патронажа на председателя на настоятелството на Варненския свободен университет проф. д.ик.н Анна Недялкова и президента на университета доц. д-р Красимир Недялков.

Сред гостите, които ще уважат събитието са Владимир Климанов – генерален консул на Руската федерация във Варна, Олга Широкова – зам.-директор на Представителството на Россътрудничество в България, Лилия Христова - директор на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна, Венцеслава Генова - началник на Регионалното управление по образованието във Варна, Надя Кантарева-Барух - директор на Издателство "АзБуки" при МОН, проф. д.п.н. Раиса Богданова - ръководител на Управлението за възпитателна работа на Руския държавен педагогически университет «Ал. Херцен» в Санкт-Петербург, а също и преподаватели от различни български университети и училища с изучаване на руски език.

Тази година научният колектив на Школата, под ръководството на проф. д-р Галина Шамонина - директор на Департамента за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация и на Руския център на Варненски свободен университет, посреща своите гости като носител на престижната Награда „Варна“ в областта на хуманитарните науки, връчена от Общинския съвет на Варна.

За 11-то издание на форума във Варненския свободен университет пристигат млади русисти от осем страни и 12 университета. В събитието ще се включат Белградския университет (Сърбия), Брестския държавен университет (Белорусия), Будапещенския университет „Лоранд Етвьош“ (Унгария), Миланския университет (Италия), Педагогическия университет на Полша, Руския държавен педагогически университет «Ал. Херцен» и Университет „Масарик“ в Чехия. България е представена от преподаватели и студенти на Варненски свободен университет, Софийския университет, Нов Български университет, Пловдивския и Шуменския университети.

По време на школата ще се проведе кръгла маса на тема "Младите русисти - важна част от Русский мир", на която модератор ще бъде домакинът на събитието - проф. д-р Галина Шамонина. За участниците и гостите е подготвена богата културна програма.

XI Международна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“ се превърна в устойчива образователна марка на университета, през изминалите 11 години има 619 випускници от 30 европейски и азиатски университети. Това е школа от европейски тип, насочена към изграждане на посочените в докладите на Европейския съюз умения на младия специалист: комплексно решаване на проблеми; критично мислене; креативност и иновативност; управление на хора; умения за справяне с новите технологии; портфейл от езикови компетентности и координирани усилия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.