Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

42% от лидерските постове у нас са заети от жени

42% от лидерските постове у нас са заети от жениснимка: btvnovinite.bg

На 8 март, Международния ден на жената, Евростат изнесе интересна статистика, според която България е сред страните, в които жените, заемащи ръководни длъжности са повече, отколкото в други европейски страни.
42% от лидерските постове у нас са заети от жени. По-висок е делът единствено в Латвия и Полша – 45 на сто.

Увеличават се и жените в политиката – 33% от местата в националните парламенти на Евросъюза са заети от представителки на нежния пол. Най-много са те в Швеция – половината, а у нас 27% от депутатите са жени.

Все повече дами има и в правителствата – във Финладния, Австрия, Швеция и Франция дори повечето министерски постове са в ръцете на жени, а в България – 40 на сто.

Статистиката отчита, че все повече жени заемат важни позиции в обществото, но въпреки това продължават да не са равнопоставени на мъжете. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.