Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Евровизия" 2016 г.: Кои страни гласуваха за България

"Евровизия" 2016 г.: Кои страни гласуваха за България

Поли Генова записа най-доброто участие на България в "Евровизия" за десетте години, в които страната участва в музикалния конкурс. С песента си If Love Was A Crime Певицата се класира на четвърто място с общо 307 точки - 127 от професионалните журита и 180 от публиката в другите страни участнички.

Най-много - 12 точки по сложната система на "Евровизия", дава за Поли Генова публиката в Кипър и Испания. Любопитно е, че журитата на тези страни не й присъждат и точка. Едва след това идват гласовете от първата славянска и балканска държава Македония, която както и далечна Австралия, присъжда 10 точки. Висок резултат на If Love Was A Crime (10) присъждат професионалните оценители на Македония, Словения, Франция, Ирландия и Малта.

Осем точки идват за България от зрители в Албания, Малта, Сърбия, Обединеното кралство и Азербайджан, седем - от Италия, Гърция и Израел. Двадесет и една нации присъждат между 1 и 5 точки, а абсолютно безразлични към изпълнението на Поли Генова са шест: Армения, Швейцария, Литва, Дания, Исландия, Естония и Русия. Последните три - плюс още 15, не й присъждат никакви точки и от жури.

Обратното се наблюдава у нас, където фаворит на зрителите е изпълнителят от Руската федерация Сергей Лазарев, който спечели трето място с песен, написана от Филип Киркоров. С 6 точки от журито той получава общо 18, а най-високо оценена е Армения с 20. В останалите случаи гласовете на публика и жури напълно се разминават. Зрителите подреждат в класацията си Украйна, Кипър, Полша, Австралия, Австрия, Швеция, Израел и Азербайджан. / Дневник

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники