Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кристиан Костов ще представя България на "Евровизия"

Кристиан КостовКристиан Костов

16-годишният Кристиан Костов ще представя България в тазгодишното издание на "Евровизия". Той ще стъпи за първи път на сцената на музикалния конкурс през май в украинската столица Киев, съобщиха от Българската национална телевизия.

Според предварително изтегления жребий България е във втория полуфинал на състезанието. За българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави - Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия.

Песента, която Кристиан Костов ще представи на "Евровизия" 2017, е озаглавена "Beautiful Mess". Композицията е с модерно поп звучене и е създадена от музиканти от няколко страни, които стоят и зад песента "If love was a crime" на Поли Генова. С нея тя успя да достигне до четвърто място на финала на конкурса миналата година.

Песента "Beautiful Mess" ще бъде достъпна днес след 18 ч. в официалния канал на "Евровизия" в YouTube и на сайта на конкурса – eurovision.tv.

Кристиан Костов е е един от най-популярните поп изпълнители от новото поколение както в България, така и в Русия. Артистът, с корени от две държави (България и Казахстан, откъдето са неговите родители), е роден на 15 март 2000. Той стартира музикалната си кариера на 6 години в престижната музикална школа в Москва „Непоседы“, която е известна с развитието на млади таланти. Той има участия в редица национални и международни състезания, като „Sound kids“, където е победител, „Нова вълна за деца“ (финалист, 2012) и трето място на „Школа музыки“ (2012). Въпреки тези успехи, нищо не може да се сравни с участието на Кристиан в предаването за деца-таланти „The Voice Kids“, където негов ментор става победителят от Евровизия 2008 Дима Билан. В шоуто Кристиан успява да стигне до финалната фаза и въпреки, че не успява да спечели, неговите спиращи дъха изпълнения пленяват сърцата на милиони зрители.

Той е познат на българската публика като финалист от четвъртия сезон на музикалното риалити "X Factor". Дебютният му сингъл "Не си за мен" оглави националната класация на най-излъчваните български песни в ефир за две седмици.

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.