Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кристиан Костов взе второто място на "Евровизия"

Кристиан Костов взе второто място на "Евровизия"

Българският представител Кристиан Костов стигна почти до върха на "Евровизия", взимайки второто място на тазгодишното издание на конкурса в Киев. 17-годишният младеж и песента му Beautiful Mess постигнаха втори най-висок резултат и от публиката, и от държавните журита в най-доброто класиране на страната ни досега.

Безапелационен победител бе Салвадор Собрал от Португалия с лирично изпълнение на баладата Amar Pelos Dois, в което липсваха лазерите, пиротехниката или тежката сценография, така характерни за този конкурс. Това означава, че Португалия догодина ще домакинства "Евровизия".

Класирането до 10 място изглежда така: Португалия, България, Молдова, Белгия, Швеция, Италия, Румъния, Унгария, Австралия и Норвегия.

Португалия поведе рано с максимални резултати от журитата на почти всички държави. Съгласно правилата 50% от точките за определена страна идват от публиката извън територията й, а другата половина - от комисии от професионалисти, делегирани от всяка държава. България получи втори най-висок резултат от вота на зрителите - 337 точки, както и максималния - 12 точки от журитата на четири държави. Високите оценки на останалите я задържаха на второ място в специализирания вот.

Българите от своя страна харесаха най-много изпълнението на Франция, а българското жури даде 12 точки на Австрия. Според журналистите на "Гардиън", отразяващи на живо от Киев, оценката била посрещната с учудване в пресцентъра. Песента на Натан Трент получи и 10-ка от Португалия. Любопитно е, че не взе нито точка от публиката.

"Съжалявам, че не донесох "Евровизия"-та в България"

"Много съм горд, че всички са доволни, но наистина смятам, че ние бяхме по-добри и трябваше да спечелим. Голям е този пич, когато той пее, аз мълча, но мисля, че ние направихме повече. Съжалявам, че не донесох "Евровизия"-та в България, ако нещо не съм направил както трябва, съжалявам", каза през сълзи от вълнение Кристиан пред БНТ минути след края на шоуто. Певецът допълни, че страната е получила от пресата в Киев две награди за сценично и техническо изпълнение. "България не е малка, тя може да спечели не само "Евровизия", заяви той. И отново се извини, че не е взел първото място. / Дневник

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники