Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Кинопроба“ в Поморие

„Кинопроба“ в Поморие

Международният фестивал «Кинопроба» ще се проведе в Поморие от 15 до 17 август в читалище «Просвета 1888» с начален час 20:00. В програмата са включени 23  късометражни филма, чиито автори са млади режисьори от 8 държави.

В продължение на три дни през август жителите и гостите на морския град ще имат възможност да се насладят и споделят своите впечатления от «младото кино» на България, Русия, Грузия, Израел, Португалия, Украйна, Куба и Швеция.

«Кинопроба» ще предложи на зрителите програма, съставена от най-добрите игрални, документални и анимационни късометражни филми, които още не са излязли на големия киноекран. Техните автори са възпитаници на ВУЗ-ове по филмово изкуство  и дебютанти от различни страни, които често стават известни режисьори. Сред тях са Лиза Соколова-автор на уникалния анимационен проект «Люлката на света», получил първата си награда на «Кинопроба», както и Зоя Киреева с филма «Глупавото момиче», събрал впоследствие много международни призове. Възможно е зрителите да припознаят в младите автори известни режисьори като Андрей Тарковски, Стенли Кубрик, Такеши Китано и други.

Младите български кинематографисти ще представят на «Кинопроба» три късометражни филма: «Съвременна история» (режисьор Анна Милушева), «Тъмната страна» (режисьор Лиляна Стоянова) и «Последна есен» (режисьор София Илиева)

Организаторите на «Кинопроба» подчертават, че фестивалът има особена роля в рамките на международния проект «България с лице към света»,  който цели да развие творческия потенциал на страната, да разшири границите в съвременното изкуство и утвърди нови културни инициативи и тенденции.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.