Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Два концерта в София от афиша на „Фолклорна танцова панорама-2018“

Два концерта в София от афиша на „Фолклорна танцова панорама-2018“

Програмата тази година включва общо 16 концерта, в които участват 60 ансамбъла, а домакини са 15 български града. За първи път панорамата излиза извън рамките на София и ще продължи до края на 2018 г. Шестото издание започна преди дни в Пловдив с колоритен танцов спектакъл в Античния театър.

На 16 юни в София, в зала №1 на НДК, са следващите събития от афиша. Предвидени са два концерта – следобеден и вечерен. В тях ще се представят десет състава от столицата и близките селища. Публиката ще аплодира танцьорите от Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, от ансамблите „Средец“, „Балкан“, „Кремиковци“, „Граово“, студентската формация „Зорница“, представители на Националното танцово училище и др. Според организаторите от фондация „Българско танцово изкуство“, интересът към панорамата е наистина голям. Една от причините е засилващият се интерес към фолклорните ни традиции през последните години. Както и фактът, че клубовете за разучаване и усъвършенстване на българските народни танци стават все повече, а участието в подобни групи се превръща в мода сред младите.

На 17 юни „Фолклорната танцова панорама – 2018“ представя концерт във Варна, а след това ще продължи в Бургас, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Дупница, Шумен и др. Във всички градове на страната, които обхваща този „верижен“ национален фестивал, се включват утвърдени професионални и непрофесионални танцови колективи. Идеята на фондация „Българско танцово изкуство“ е не само да даде възможности за изяви за изпълнителите на народни танци, а и да осигури подкрепа на всички състави, които се занимават с нашето традиционно танцово изкуство. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.