Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Зам.-министър Николова даде старт на модернизацията на пречиствателната станция в Приморско

Зам.-министър Николова даде старт на модернизацията на пречиствателната станция в Приморско

Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова участва в първа копка по интегрирания инвестиционен проект във водния сектор на агломерация Приморско-Китен. Заедно с кмета на община Приморско Димитър Германов днес тя даде старт на строителните дейности по предстоящата модернизация на съществуващото съоръжение.

„Това е физическото начало на един дългоочакван, но успешен проект – резултат от усилията и доказателство за доброто сътрудничество между държавата, в лицето на Министерството на околната среда и водите, и местната власт, в лицето на община Приморско. Изпълнението на проекта ще доведе до положителни ефекти за качеството на околната среда, чистотата на Черно море и развитието на бизнеса и местната общност”, заяви зам.-министър Николова.

Проектът е на стойност 22,3 млн. лева, като основното финансиране е по Оперативна програма „Околна среда“. Предвижда се реконструкция, модернизация и разширяване на пречиствателната станция за отпадъчни води Приморско-Китен, както и реконструкция на прилежаща инфраструктура и съоръжения. Капацитетът на пречистване на отпадъчните води ще се увеличи и ще има възможност да покрие още 55 000 жители и гости на Приморско и Китен.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.