Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българи са купили повече ваканционни имоти от руснаците през годината

Българи са купили повече ваканционни имоти от руснаците през годината

Българите продължават да изпреварват руските граждани по брой запитвания и осъществени продажби на ваканционни имоти през изминалия сезон. В Созопол делът на българските купувачи е най-голям – 37%, а на второ място с 28% са руските граждани. Следващите два пазара с еднакъв дял от по 12% са Германия и Израел. Това показва годишният доклад на Green Life Development & Resorts.

„За поредна година виждаме как българските клиенти затвърждават позициите си на ваканционния пазар у нас, като плавно увеличават дела си спрямо другите купувачи. Тяхната увереност се подсилва от благоприятната икономическа обстановка и стабилното развитие на пазара на морски имоти през последните години. Сантименталните чувства, които изпитват към българското Черноморие и определени места като Созопол, поддържат интереса им към родните курорти въпреки високата конкуренция в международен план“, казва Теофил Петров, изпълнителен директор на Green Life Development.

Съществен дял от българските купувачи са сънародниците ни, живеещи в чужбина. Те разполагат с по-малки бюджети, като голяма част от тях купуват с цел съхранение на спестените средства и избират недвижимите имоти като най-сигурен вариант.

Макар българските граждани да изпреварват рускоговорящите купувачи в Созопол, в Поморие руснаците заемат първо място по реализирани продажби с дял от 22,5%. Следващите две групи с еднакви проценти - 20%, са от Украйна и България, следвани от клиентите от Германия - 17,5% и Израел - 10%.

Както в Созопол, така и в Поморие се увеличават покупките на граждани от Германия и Израел. На пазара присъстват и граждани от Великобритания, Белгия, Унгария, Латвия, Полша, САЩ, Естония. Единични сделки има и с клиенти от Молдова, Испания, Казахстан.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники