Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

До 2024 г. магистрала "Хемус" ще е готова от София до Варна

До 2024 г. магистрала "Хемус" ще е готова от София до Варнаснимка: btvnovinite.bg

Огромен напредък има по изграждането на автомагистрала "Хемус". Строи се, както сме обещали, което помага също за заетостта и за икономиката на страната. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира изграждането на участъка от пътен възел „Боаза“ до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

От цялата АМ "Хемус" остават за изграждане общо 240 км, като прогнозата е до 2024 г. аутобанът да бъде завършен от София до Варна.

„Виждате за колко кратко време, какъв огромен напредък има и то във време на криза“, отбеляза премиерът. По думите на министър-председателя е важно газопроводите и инфраструктурните проекти да продължат да се изграждат и където може, да се работи. По този начин оборотите на държавата ще продължат да работят, макар и забавено в момент, когато заради пандемията икономиката на света е спряла. Борисов напомни, че е важно да се работи като се спазват всички мерки за безопасност.

Пред журналисти премиерът Борисов коментира, че е много доволен от това, което е видял по време на проверката. "Като мине, хората ще ходят на море във Варна. Освен това, ще ходят и на Панорамата в Плевен, както и в Габрово, Търново. На всичките ни хубави градове, които имаме по тази магистрала", каза Бойко Борисов. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.