Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Плевнелиев: До дни ще има обвинени за атентата на летище "Бургас"

Реувен Ривлин и Росен Плевнелиевснимка: bnr.bgРеувен Ривлин и Росен Плевнелиев

До дни ще има обвинени за атентата на летище "Бургас", съобщи президентът Росен Плевнелиев след срещата със своя израелски колега Реувен Ривлин.

Държавният глава се позова на уверение от главния прокурор Сотир Цацаров.

През юли 2012 година беше взривена бомба до автобус с израелски туристи. Загинаха петима от тях, както и българският шофьор на автобуса Мустафа Кьосов.

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че се знае кои са организаторите и извършителите на атентата на летище "Бургас".

Никой от нас няма да се успокои, докато не бъдат изправени пред съда тези, които извършиха, но и тези, които мотивираха и организираха атентата в Сарафово през юли 2012 година. Това ще се случи много, много, много скоро, имам уверенията на главния прокурор на България, че е въпрос на дни.

От своя страна президентът на Израел Реувен Ривлин заяви, че партньорството между двете страни може да се развива в много области. Предстои междуправителствено заседание, където ще бъдат обсъдени и енергийни проекти:

Трябва да ви кажа най-откровено и искрено, че енергийният въпрос е въпрос на сътрудничество и на икономически взаимен интерес, както и сътрудничество между държавите. В момента няма дипломатически разговори, но предстоящата трета среща на междуправителствено ниво ще събере подходящите и правилните хора, които ще обсъдят конкретиката. Това е по-добрият начин, отколкото да се дават празни обещания, заяви президентът на Израел Реувен Ривлин. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.