Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Работно посещение на министър Даниел Митов в САЩ

Даниел Митовснимка: bnr.bgДаниел Митов

Министърът на външните работи Даниел Митов ще осъществи работно посещение в САЩ в периода 21–29 юли 2016 г. В рамките на визитата министър Митов ще проведе редица срещи с високопоставени членове на държавните институции на САЩ и с представители на НПО.

Българският външен министър ще се срещне със заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, като двамата ще обсъдят напредъка в работата на сформираните пет работни групи за стратегически диалог в основни сфери на сътрудничество между двете страни (отбрана и сигурност, борба с тероризма,  върховенство на закона, енергийна сигурност, образование и засилване на контактите между хората).

По време на посещението си министър Митов ще разговаря и със секретаря по енергетиката Ърнест Мониз, както и със специалния пратеник на Държавния департамент по енергийните въпроси Амос Хокстийн. Във фокуса на разговорите ще е сътрудничеството между двете страни в областта на енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните доставки. Българският първи дипломат ще се срещне и с Представителя по търговията на САЩ Майкъл Фроман.

Програмата на министър Митов включва и участие в кръгла маса в Атлантическия съвет на САЩ, посветена на резултатите след Срещата на върха на НАТО във Варшава.

В рамките на визитата българският външен министър ще участва в някои от съпътстващите форуми на Националната демократическа конвенция във Филаделфия заедно с политици от много други държави, както и в публично събитие в German Marshall Fund на тема „Европа след Срещата на върха на НАТО във Варшава“ и в дискусия, организирана от Фондация „Херитидж“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.