Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Правителството прие промени, с които затворниците ще могат да бъдат компенсирани за лоши условия

Правителството прие промени, с които затворниците ще могат да бъдат компенсирани за лоши условия

Правителството прие промени в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, с които ще се даде възможност на лишените от свобода да искат от съда да бъдат компенсирани за лошите условия, при които са били настанени.

С измененията, изготвени от екипа на правосъдното министерство, се цели да се отстранят пропуските в законодателството във връзка с констатираната липса на ефективни правни средства за защита срещу тези условия.

През март 2015 година Комитетът за предотвратяване на наказанията излезе с остро становище срещу България, в което се посочват проблемите в местата за лишаване от свобода у нас - лошите материални условия, унизителното третиране на затворниците, пренаселеността. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.