Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Полицията издирва двама мъже, избягали от затвора

Полицията издирва двама мъже, избягали от затвора

Полицията в цялата страна е на крак и издирва избягалите вчера от Софийския затвор Владимир Стефанов и Радослав Колев. Това потвърди за БНТ главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Припомняме, че малко преди 16 часа вчера двамата престъпници избягаха през централния вход на Софийския затвор. Те са били въоръжени с нож и пистолет. Произвели са три изстрела. Бягството става по време на предаване на багаж от техни роднини. В улицата срещу затвора ги е чакала кола.

МВР предупреждава, че двамата избягали затворници са въоръжени и много опасни. Веднага бяха разпространени и снимки на престъпниците.

"Работи се по различни линии - с какво са се оттеглили, в каква посока, продълбаваме работа. Изключително опасни са, Колев е комбинативен, самата организация на такова нещо се изискват умения и решителност. Ако гражданите имат съмнения, че лица приличат на тях по най-бързия начин да сигнализират на 112, без да търсят контакт с тях. Трябва да са много внимателни", каза Маринов.

"В Централен затвор има система за видеонаблюдение. Иска ми се системите за защита да е на 100%, но знаете, че и в най-сигурните затвори има присъди. Най-вероятно има пропуски в системата за сигурност, за да се получи такъв инцидент. За сигурността в затворите отговаря служба, подчинена в министерството на правосъдието. До този момент нямаме информация в МВР да е сигнализирано за такъв случай. Имали сме случаи, когато предварително сме долавяли подготовка на такова бягство. Не бих искал да правя извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се проверява дали са спазени всички процедури". / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.