Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цачева поиска икономическите санкции срещу Русия да бъдат преразгледани

Цачева поиска икономическите санкции срещу Русия да бъдат преразгледаниснимка: btvnovinite.bg

Икономическите санкции срещу Русия трябва да бъдат преразгледани. Това обяви кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева в първия си предизборен дебат с ген. Румен Радев пред bTV.

Тя обясни, че ще настоява пред европейските ни партньори за обща позиция в тази посока. Ако не могат да бъдат отменени санкциите, Цачева ще настоява най-пострадалите държави да бъдат компенсирани.

Ген. Радев я поздрави за тази й позиция. И отново се обяви за отпадане на санкциите срещу Русия, като призна, че това трябва да се направи с партньорите на България. Крим де юре е украински. Народът ще се определи какъв е, обясни Радев.

За мен Крим е в Украйна, каза и Цачева. Цачева се обяви за активна, балансирана външна политика, стъпила на основата на националния интерес. Президентът да е гарант за модернизиране на въоръжените сили, каза тя. И обяви, че не е съгласна с искането на Русия НАТО да се върне в старите си граници.

По отношение на външната ни политика президентът трябва да е дипломат, а не ястреб, обясни Радев. Еврофилията не означава непременно русофобия, допълни той. И обяви, че ще работи за България в НАТО и ЕС с повече достойнство. Не приемам Местан да е посредник между Турция и България, каза Радев. / 24chasa.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники