Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Началникът на отбраната генерал Константин Попов е подал рапорт за освобождаване от заеманата длъжност

Константин Поповснимка: dnevnik.bgКонстантин Попов

Началникът на отбраната генерал Константин Попов е подал рапорт за освобождаване от заеманата длъжност, научи Агенция "Фокус". За решението му са били информирани президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев, министър-председателят в оставка Бойко Борисов, министърът на отбраната Николай Ненчев, както и неговите заместници.

Причината за това решение генерал Попов е определил като морален акт, тъй като в продължение на години е бил пряк началник на новоизбрания президент генерал Румен Радев и по този начин дава възможност на новия държавен глава сам да определи най-висшия военен, с когото да работи за развитието на Българската армия.

По повод подадения рапорт генерал Попов е заявил пред щаба на отбраната, че "Моралът винаги стои над властта".

Мандатът на генерал Попов, като началникът на отбраната, според закона за Въоръжените сили е 4 години и трябваше да изтече през 2020 г.

По рапорта на генерал Попов трябва да се произнесе президентът на републиката.

Генерал Константин Попов встъпи в длъжност началник на отбраната на 9 февруари 2016 г, а на 1 май 2016 г. беше произведен в най-високото българско военно звание пълен генерал.
По време на военната си кариера е преминал през всички длъжности от младши пилот на изтребител до началник на отбраната на Република България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.