Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Депутатите приеха да има еднодневни винетки

Депутатите приеха да има еднодневни винеткиснимка: dnes.bg

Депутатите дадоха зелена светлина на тримесечните и еднодневните винетки. Това стана с приемане на промени в Закона за пътищата на първо четене в пленарна зала.

Така вече еднодневните стикери ще важат за всички МПС-та. Идеята за това дойде от реформатора Петър Славов. Прието бе предложението на герберите за нов вид такса за движение по пътищата - компенсаторна такса.

Тя ще се заплаща, когато се установи, че водач на превозно средство е използвал републиканските пътищата без да е заплатил законово установените такси за ползване на пътната мрежа. Дебатите по предложенията се проведоха в рамките на вчерашния пленарен ден, а гласуването бе оставено за днес. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.