Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава на отбелязването на празника Ханука: Да съхраним толерантността и уважението между всички в обществото

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев

„През моя мандат споделях празниците на всички основни вероизповедания в България и навсякъде се чувствах като желан гост, както са добри гости във всеки български дом съседите и приятели християни, мюсюлмани, евреи и други. Нека запазим наследената от дедите си толерантност и уважение между всички в обществото“. Това заяви днес президентът Росен Плевнелиев, който участва в тържествената церемония в Централната софийска синагога за запалване на свещите на Ханука – Празника на светлината. Държавният глава запали основната свещ на церемонията, с която се отправя послание за мир, разбирателство и успех.

В изказването си на церемонията президентът Плевнелиев подчерта, че българските граждани неведнъж са доказали, че сърцата им са отворени за мъката на другите, че са готови да споделят с ближния и малкото, с което разполагат. Росен Плевнелиев благодари на организацията „Шалом“ за предприетата инициатива "Направи добро - помогни на Хитрино", която е истински жест на солидарност и хуманизъм.

„Нека в тези празнични дни светлините на Ханукалния свещник и на коледната елха ни напомнят, че всеки от нас има сили да надделее над безнадеждността на мрака. Нека обърнем поглед навътре в себе си, да възродим и укрепим доброто и  да съхраним стремежа към почтеност в отношенията между хората“, призова още президентът. Държавния глава беше категоричен, че обществото ни не трябва да допуска и толерира говор на омразата, а да даде път на обичта и разбирателството, за да могат децата ни да живеят в хармония и заедно да градят своето по-добро бъдеще.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники