Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Една трета от българите очакват икономически трудности през 2017 г.

Една трета от българите очакват икономически трудности през 2017 г.снимка: dnevnik.bg

Песимистите в България за започващата 2017 г. са повече от оптимистите и това поставя страната сред негативно настроените в света, макар и далеч от крайностите. Това сочат разултатите от 40-тото поред глобално изследване "Край на годината", което проучи очакванията, възгледите и убежденията на 66 541 души от 66 страни. Изследването е проведено от световната асоциация УИН/"Галъп интернешънъл".

Оптимисти за идната година са 21% от българите, песимистите са 26%, 40% са неутрални и 13% се затрудняват да отговорят.

Дванайсет процента от българите очакват 2017-а да бъде година на икономически подем, а 33% - на икономически трудности. Нетната стойност е минус 21.

Общата тенденция за България е за нарастване на дела на негативно отговарящите в сравнение с края на 2015 г.
Вероятно 2016 г. е била по-напрегната в очите на българите на фона на 2015 г., а и въпросите на изследването бяха зададени у нас през есента – време на по-видима политическа динамика, коментират авторите на изследването.

По отношение на щастието през отминаващата година, страната отново е на последните места и в света, но със стойности близки до тези на страните от Европа, с 43% определящи се като щастливи, 10% - нещастни, 45% оставащи в средата, а останалите се затрудняват да отговорят.

Общо в света 68% от хората казват, че се чувстват щастливи, 42% са оптимисти за икономическите перспективи през 2016 г. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.