Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Съвместен проект между България и УНИЦЕФ-Грузия за укрепване на капацитета за грижа за деца с увреждания в Грузия

Съвместен проект между България и УНИЦЕФ-Грузия за укрепване на капацитета за грижа за деца с увреждания в Грузия

На официална церемония, състояла се на 23 декември 2016 г., в Посолството на Република България в Грузия бе подписано Споразумение за дарение в размер на 182 595 лв., отпуснати  от българската страна за реализирането съвместно с УНИЦЕФ-Грузия на проект за укрепване на капацитета на страната-бенефициент за грижа за деца с увреждания “Strengthening Community Care and Inclusive Education for Children with Disabilities in Georgia”, който включва изграждане на дневен детски център.
 
Проектът ще се реализира в град Боржоми за период от 12 месеца и към него има изключително силен интерес от страна на родителската общност в града, чиито деца – повече от 65, ще бъдат преки ползватели на социалната услуга.

Това е поредният проект по линия на официалната помощ за развитие, който страната ни реализира в Грузия, и чрез който се подпомага процеса на реформи и укрепване на капацитета на последната в различни сфери.
 
Република България и Грузия имат отлични двустранни отношения, като страната ни е сред основните поддръжници на европейската и евроатлантическата перспектива на Грузия и традиционно споделя с нея своя опит и добри практики по пътя на реформите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.