Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Военното сътрудничество между България и Грузия получи висока оценка

Военното сътрудничество между България и Грузия получи висока оценка

В областта на отбраната България и Грузия споделят общи ценности, свързани с мира и сигурността в региона и просперитета на гражданите на двете държави. Около това се обединиха на среща днес, 3 февруари, министърът на отбраната Стефан Янев и посланикът на Грузия у нас Н. Пр. г-жа Тамара Лилуашвили.

Подкрепата на нашата страна за интеграционните стремежи на Грузия ще продължат, увери министър Янев. Посланикът на Грузия благодари за българската подкрепа за евроатлантическата интеграция на страната и подчерта, че тя е особено важна предвид сложността на региона, в който се намират двете държави.

Обсъдени бяха възможностите за развитие, през настоящата година, на диалога на ниво министър и заместник-министър на отбраната, както и участието в международни и регионални формати.

България и Грузия ще продължат да си сътрудничат в областта на образованието и подготовката на военни кадри и граждански лица, обмена на обучаеми в рамките на образователни програми, както и участие в съвместни инициативи за повишаване на оперативните способности на въоръжените сили.

Полковник Зураб Курошвили, аташе по отбраната, също присъства на срещата и подчерта, че Министерството на отбраната и Въоръжените сили на Грузия имат отлично сътрудничество с българското Министерство на отбраната и високо оценяват българската подкрепа в сферата на отбраната и сигурността.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники