Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Изследователски център "Тренд": Пет партии в парламента при избори днес

Изследователски център "Тренд": Пет партии в парламента при избори днес

Разпределението на силите между основните партии се потвърждава, като се отчита минимална преднина на ГЕРБ пред БСП. Това сочи проучването на изследователски център “Тренд”, направено по поръчка на вестник “24 часа”.

Смяната на правителството на Борисов с това на Огнян Герджиков, както и положителната оценка за първите действия на Румен Радев са възможни причини за сближаването на електоралните позиции между първите две партии.

Пет партии изглеждат сигурни участници в следващото Народно събрание – ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти и “Воля”. Раздробяването на реформаторското пространство на три части рискува да остави и трите субекта без представителство в парламента. Реформаторският блок все още успява да задържи определена инерция, но няма да бъде лесно да прескочи бариерата от 4%. “Да, България” и “Нова република” са с приблизително равни позиции, като трябва да се има предвид, че теренът на проучването беше само няколко дни след учредяването на “Нова република”, което се състоя на 31 януари, и тя все още не се е установила достатъчно добре в масовото съзнание.

По време на провеждането на проучването АБВ и „Движение 21“ подписаха споразумение за общо явяване на изборите, което може да окаже известна промяна в електоралните нагласи. Същото се отнася и за обединението между ДОСТ на Лютви Местан и Народна партия „Свобода и достойнство“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.