Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Взаимоотношенията между САЩ и България са силни

Взаимоотношенията между САЩ и България са силниснимка: trud.bg

„САЩ е абсолютно отдадена към Европа и двустранните ни взаимоотношения между България и Америка са много важни за нас.“

Това заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин на събитие на Американската търговска камара.

„Един от най-големите и важни приоритети за страната трябва да е създаването на нови работни места. България се справя много добре във всички останали отношения. Преструктуирането на работни места и липсата на кадри е проблем и в други държави“, обяви Рубин.

„Относно визовия режим, ние си имаме закон и съгласно него се изисква определен праг за отказ на визи, а вие дори не се приближавате до този праг. Трябва да се помисли за промяна в закона“, коментира той.

Да работим за открит диалог с правителството, призова посланикът. Според него огромен приоритет за България е привличането на повече инвестиции за страната. Американската търговска камара е била двигател на търговски и инвестиционии партньорства. / Труд

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.