Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Патриархът благослови старта на „Великден за всеки”

Мая Манолова и патриарх НеофитМая Манолова и патриарх Неофит

С молебен за успех и благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит стартира второто издание на кампанията „Великден за всеки“ под патронажа на омбудсмана Мая Манолова, предаде репортер на БГНЕС.

И тази година правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават пенсии до 314 лева. Хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг ще бъдат подпомогнати от кампанията. Така и тази година преди светлия християнски празник ще се набират средства и храни за възрастните хора, които няма да получат великденска надбавка.

Омбудсманът Мая Манолова даде старт на кампанията с оптимизъм като припомни че миналата година са успели да съберат дарения за 1 милион лева в пари и храни. С парите във вид на ваучери, на стойност 20 лева, 33 000 пенсионери пазаруваха в 5000 обекта в цялата страна. Тази година ваучерите отново ще бъдат в този размер и с тях отново ще може да се пазарува в 5000 обекта в страната.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.