Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е против "Европа на различни скорости"

техническое правительство Болгарииснимка: bnr.bgтехническое правительство Болгарии

Правителството одобри позиция на страната за Европейския съвет. България ще се обяви за запазване единството и целостта на Съюза и да не се преминава към модел "Европа на различни скорости". В утрешната европейска среща ще участва президентът Румен Радев.

Българската позиция гласи, че на тенденциите за фрагментиране на Съюза следва да се противодейства чрез преодоляване на различията и постигане на съгласие по общите цели.

По темата "Миграция", с която ще се занимаят лидерите, България смята, че осигуряването на пълен контрол върху външните граници е от първостепенно значение и следва да е постоянен водещ приоритет на Евросъюза, който изисква солидарна подкрепа за държавите членки на предна линия, каквато е и България.

По темата "Външни отношения" приоритетно ще се обсъжда ситуацията в Западните Балкани и България ще потвърди изразяваната и до момента позиция за разширяване на Евросъюза към всички страни от Западните Балкани, но ще подчертае, че напредъкът на всяка от тях следва да се основава на индивидуални постижения при изпълнение на критериите. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники