Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Екатерина Захариева разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск

Екатерина Захариева и Дональд ТускЕкатерина Захариева и Дональд Туск

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева проведе в Брюксел едночасова среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Туск отправи поздрави към премиера Бойко Борисов, който е стабилен и предвидим партньор, и изрази увереност, че ще продължи да работи с неговото правителство, както и досега. Председателят на Европейския съвет поздрави и Захариева за новия пост. Тя отговори, че с определянето на вицепремиер за правосъдната реформа третият кабинет на Борисов дава ясен знак, че това ще е един от най-важните акценти в работата му. Вицепремиерът поздрави Туск за преизбирането му на поста.

Екатерина Захариева препотвърди, че европейската и евроатлантическата ориентация остава основен приоритет за българското правителство. Тя запозна председателя на Европейския съвет с хода на подготовката за предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. България ще даде своя принос във важните дебати за бъдещето на ЕС, уверен бе Туск.

Двамата обсъдиха ситуацията в региона на Западните Балкани, включително актуалните развития на политическите процеси в Република Македония. Доналд Туск оцени високо балансираната и отговорна позиция на България, ангажираността на премиера Бойко Борисов и отправения от него призив към македонските лидери за намирането на изход от политическата криза в югозападната ни съседка.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.