Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Рекорден брой генерали и журналисти в парламента

Рекорден брой генерали и журналисти в парламента

Законите в 44-тото Народно събрание са в ръцете на 29 юристи. Икономистите в новия парламент са 55-има. Рекордно много са генералите – четирима, и журналистите – петима.

Най-много юристи има в парламентарната група на БСП – 10. Сред 95-имата на ГЕРБ има 8 експерти в областта на правосъдието.

Депутатите с диплома за финансисти и счетоводители са 16.

Инженерите и хората, които професионално са се занимавали със строителство, са 28. Най-много са в партията на Бойко Борисов (18), а втора в “класацията” е групата на “Обединените патриоти” (четирима). Всички останали групи имат по двама експерти в този сектор.

Новият състав на Народното събрание включва най-много генерали от когато и да било – четирима. Модата за военните в управлението започна с издигането на Румен Радев за президент. В ГЕРБ са вицеадмирал Пламен Манушев и бившият началник на отбраната ген. Константин Попов. Друг бивш шеф на отбраната – ген. Симеон Симеонов, е в ДПС, а БСП се “отчитат” с бригадния генерал Кольо Милев.

Петима журналисти влизат в ролята на законотворци. Четирима от тях са в групата на БСП и един е от ГЕРБ.

Освен най-много журналисти в БСП имат и най-много политолози – четирима от общо седмината депутати политолози са от левицата. Сред новите депутати има и археолог – от групата на “Обединените патриоти”, както и представител с диплома по застраховане – от партия “Воля”. / Труд

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.