Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава: Новото правителство може да разчита на подкрепата ми за реализацията на всички конструктивни идеи и предложения

Румен РадевРумен Радев

„В рамките на консултациите с партия ГЕРБ ще уточним кога ще бъде връчен мандатът за съставяне на правителство и очаквам това да стане на 27 април.“ Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти.

Държавният глава подчерта, че се надява новото правителство да изкара пълния си мандат и че то може да разчита на подкрепата му за реализацията на всички конструктивни идеи и предложения.

Президентът подчерта също така, че България не търси в никакъв случай проблеми в отношенията с Република Турция. „Напротив, както многократно заявих, българските институции правят всичко възможно да развиват добросъседски отношения с Република Турция. Добросъседството се базира на важни принципи и това са равнопоставеност, ненамеса в чуждите дела и взаимно уважение. Нека се ръководим от тези принципи“, призова Румен Радев. България не е страната, която в лицето на своето държавно ръководство, дава съвети как и за кого да се гласува в Република Турция, добави президентът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.