Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Европейски лидери и български тютюнопроизводители поздравиха Борисов за премиерския пост

Бойко Борисовснимка: dnevnik.bgБойко Борисов

Ден след официалното встъпване в длъжност на Бойко Борисов като министър-председател редица европейски лидери го поздравиха за избирането му за премиер. Вчера той започна третия си управленски мандат, като това е 96-ото правителство, което България има.

Сред поздравителните адреси се открои един – от Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България. Оттам подчертават, че Борисов е успял да състави ново правителство "в такъв труден и изпълнен с предизвикателства момент за развитието на страната". Председателят на асоциацията Цветан Филев пожела на министър-председателя здраве, мъдрост и упоритост за реализирането на успешен мандат на кабинета.

Пръв от европейските политически лидери, поздравили Борисов, е бил канцлерът на Германия Ангела Меркел, уточниха от пресцентъра на Министерския съвет. Тя е провела разговор с него по телефона, в който признава "феноменалния му успех за трети път да бъде начело на правителство". Това според нея било показателно за доверието в него и за това, че е "куражлия човек".

"Скъпи Бойко, приемете моите искрени поздравления по повод избирането Ви за министър-председател на България", пише до Борисов председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол също изрази подкрепата си към Бойко Борисов за избирането му за премиер. По думите му това е успех за негов близък приятел.

"Разчитам на теб и правителството Ви като ключов партньор за стабилността на Балканите", е казал по телефона председателят на Европейския съвет Доналд Туск, когато звъннал на Борисов да го поздрави.

В поздравленията се включи и сръбският премиер Александър Вучич, който беше избран за президент на страната. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники