Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Илияна Йотова: Много митове се разбиха за 100-те ни дни на поста

Илияна Йотоваснимка: btvnovinite.bgИлияна Йотова

За тези три месеца се разбиха много митове – няма ги предречения апокалипсис и международна изолация. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Тази сутрин“ по bTV по повод 100 си дни на поста.

Това, което мога да кажа за мен и моята институция, е, че сме почтени хора и смятам, че се разбра и от най-върлите ни опоненти, каза Йотова.

Президентът Румен Радев е желан партньор в Европа, на всички международни срещи. Даже участието му на съветите се отбелязва и в европейската преса, както и приносът му за декларацията от Рим. Това са много знакови неща, защото много добре зная колко труд и колко амбиция трябва да имаш, за да сложиш поне едно свое изречение в който и да е международен и европейски документ, каза Йотова.

За отношенията си с президента тя посочи: „Ние сме екип с г-н Радев, споделяме, обсъждаме и събития, и позиции – всеки в крайна сметка си гледа работата, диалогът е съвсем нормален“.

„Ако трябва да оценя тези 100 дни – почтеност и отговорност, не сме изменили на сантиметър от това, което сме казали на българските граждани“, заяви вицепрезидентът.

„Моят стремеж, а мисля, че и на г-н Радев, е да покажем, че в България може да се прави и друг тип политика – в която не се изявяваш върху образа на врага. Не, ние си вършим работата, а най-добрата оценка ще дадат тези, които ни гледат отвън“, каза още Йотова.

Вицепрезидентът посочи, че голямата ѝ амбиция е политиката за българите в чужбина да се прави по съвсем нов начин. Смятам, че тя не може да се изчерпва само с българско гражданство и документи, тя е много по-дълбока и важна, посочи Йотова. Като за начало трябва да има по-строг контрол на кого се дава гражданство – това е въпрос на суверенитет и авторитет на държавата, която има отговорности към собствените си граждани, но от нас зависи и сигурността на целия Европейски съюз, посочи тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.