Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Пада лимитът за ин витро процедурите

Бойко Борисовснимка: bgnes.comБойко Борисов

Правителството осигурява безлимитно финансиране на необходимия брой ин витро процедури. Това заяви премиерът Бойко Борисов след днешното правителствено заседание.

Той лично съобщи новината.

"Слязох лично да ви го кажа, защото чух многократно, че сме се отказали от това свое обещание. Извинявам се, че със 7 дни сме закъснели, но трябваше не само да се осигурят парите, но и съответния инструмент това да се случи", заяви още Бойко Борисов.

Той уточни, че изцяло дават възможност на докторите да определят. "Колкото докторите преценят, че е целесъобразно и ефективно и щади жените", заяви Борисов.

Водещият ин витро специалист в България д-р Георги Стаменов благодари на правителството за подкрепата.

"Това, което предложихме на правителството, е фондът "Ин витро" да започне да работи по-бързо. Хората, които са ангажирани и са подали документи към фонда, ще бъдат одобрявани в рамките на пет месеца - шест. Освен това предложихме да имат по четири опита, така че всички неуспели ще могат да кандидатстват по още веднъж, което ще е страхотно за тях", обясни Стаменов.

Той подчерта, че по този начин България става сред трите държави в Европа, които обръщат най-сериозно внимание на тази процедура, заедно с Великобритания.

Всяко бебе, което иска да се роди в България, ще има тази възможност, обобщи той. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники