Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Двама министри увериха, че заплаха за България няма след взрива в Манчестър

Двама министри увериха, че заплаха за България няма след взрива в Манчестърснимка: bgnes.com

Министърът на вътрешните работи Валентни Радев и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов увериха, че към момента няма заплаха за България след случилото се снощи в Манчестър.

В 8 часа тази сутрин е свикан национален оперативен щаб, който обсъжда и анализира ситуацията, проверяват се мерките за сигурност, съобщи Каракачанов в ефира на БиТиВи. Той уточни, че това се прави при всеки подобен случай и е с превантивна цел.

Пред БНТ вътрешният министър съобщи, че на заседанието ще се обсъди дали да бъде завишена степента на готовност и дали да се увеличи охраната на стратегически обекти като летища, гари и пристанища в България.

До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани при атентата в Манчестър. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на външните работи.

Посолството на Република България в Лондон следи ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти.

Полицията в Манчестър публикува номер на гореща телефонна линия за сигнали от граждани, чиито близки може да са били засегнати при нападението в концертна зала Манчестър Арена през нощта на 22.05.2017 г.:

При избиране от Обединеното кралство: 0161 856 9400
При избиране от България: 00 44 161 856 9400

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.