Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавата отпуска 10 млн. лв. за униформи на полицаите

Държавата отпуска 10 млн. лв. за униформи на полицаитеснимка: btvnovinite.bg

Държавата отпуска спешно 10 млн. лв. за летни униформи за полицаите, а лимитите за гориво на патрулките отпадат. Това обяви министър-председателят, който присъства на национално съвещание на МВР дни преди насрочените протести на служители в системата.

Средствата не се отпускат заради подготвяния протест, а защото исканията са основателни, подчерта Борисов.

Вчера синдикатите обявиха, че излизат на улицата на 5 юли, а основните им искания са по-висока заплата, униформи, тъй като в момента се налага да купуват облекло с лични средства, и изцяло нов закон за МВР.

Премиерът заяви, че повече не иска да чува, че полицаите нямали гориво и нафта, за да посетят даден сигнал.

Той разпореди и спешно да се облекчи административната тежест за гражданите, тъй като администрацията в МВР е една от най-тежките.

Съвещанието беше планирано и не е свързано с протестите на синдикатите. На него присъства и главният прокурор Сотир Цацаров.

Той отправи критики към МВР и посочи слабите звена – борбата с корупцията и икономическите престъпления, както и обучението на дознателите. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.