Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Патриарх Неофит се срещна с префекта на Конгрегацията за Източните църкви

патриарх Неофитснимка: bnr.bgпатриарх Неофит

„Посрещаме Ви с голямо уважение, за да Ви засвидетелстваме нашето братско в Христа отношение!”, каза Негово Светейшество Българският патриарх Неофит при срещата си с Негово Високопреосвещенство Кардинал Леонардо Сандри, префект на Конгрегацията за Източните църкви, който е на официално посещение в България, съобщиха от Св. Синод, предаде БГНЕС.

Патриарх Неофит благодари в лицето на кардинал Сандри на Негово Светейшество папа Франциск и католическата църква за помощта, която оказват на задграничните ни епархии в устройването на богослужебния и църковен живот на православните общини на Българската православна църква, „за да могат в единомислие да славят Бога и се укрепяват духовно в светите Тайнства на Църквата”.

По думите на митрополит Антоний, повече от един милион и половина са българите, които живеят, учат и работят в Западна Европа. Техните финансови възможности са ограничени и трудно могат да изградят свои храмове и предоставените за ползване храмове от католическата църква за нуждите на нашите общини са от изключително важно значение за нашите сънародници, за да не се отдалечават за дълго от Тялото и Кръвта Христови и да не губят вярата и традициите си. Такива храмове, за нуждите на нашите сънародници в Западна Европа, са ни предоставени освен в Рим, и в Мюнхен, Барселона, Сеговия и др.

По време на визитата си в България Негово Високопреосвещенство Кардинал Леонардо Сандри ще посети католическите общности в страната ни и ще се срещне с зам. Министър председателя Красимир Каракачанов. Кардинал Сандри бе сред придружаващите папа Йоан Павел II през 2002 г., когато на Българската православна църква бяха дарени мощите на св. мъченик Дасий Доростолски. / topnovini.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.