Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Правителственият Airbus е летял с 32 мигранти до Шри Ланка

Правителственият Airbus е летял с 32 мигранти до Шри Ланкаснимка: dnevnik.bg

Правителственият самолет Airbus A319 е превозил до Коломбо Шри Ланка 32 мигранти, без право на пребиване в страна от ЕС. От Европейска агенция за гранична и брегова охрана - Фронтекс съобщиха за "Дневник", че за операцията, която е координирана от България, са платили 74.407,80 евро. Полетът на правителствения "Авиоотряд 28" е бил на 27-28 юни 2017 г. От министерството на транспорта, което е принципал на авиоотряда отговориха, че полетът е по заявка на Министерство на вътрешните работи.

От Фронтекс уточняват, че са отговорни за координациите за операциите за връщане на мигранти, но само след като те са кандидатствали за право на убежище или пребиване в някоя от държавите членки на ЕС, не са го получили и са имали право и да обжалват решенията за екстрадация. Решенията за транспортиране на мигрантите се вземат от държавите членки. Възможни са съвместни операции на няколко страни за връщане в страна по произход, какъвто е и сегашният случай.

От справка на Държавната агенция за бежанците се разбира, че агенцията е отказала статут на 36 души от Шри Ланка, от началото на годината до края на май, при ускорено производство за разглеждане на молбите им и още 2 при нормално.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.