Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава: Най-трайният паметник на Васил Левски e в народното съзнание

Румен РадевРумен Радев

Васил Левски е месията на националната ни революция и неин проповедник. Трудно е да се изброят всички паметни знаци, изградени от българския народ с почит към Апостола, но най-трайният паметник на Васил Левски остава в народното съзнание. Това заяви президентът Румен Радев на тържествената церемония по освещаване на паметника на Апостола на свободата Васил Левски в парка на Военна академия „Георги Раковски“.

„Отечеството е в сърцата на Левски и на хората като него. Със своята саможертва те връщат отечеството на българите и днес нашият дълг на свободни хора, е да градим България, която все повече да се доближава до мечтата за съгласие, братство и равноправие“, подчерта държавният глава.

В словото си президентът призова да не забравяме, че българският народ може да надмогне всяка неволя, стига да надмогне собствените си слабости. „Стремежът ни поне малко да се равним с този великан на духа и делото трябва да се гради върху това да бъдем мъдри, решителни и последователни като него. Да работим всекидневно за единството на българската нация и за по-честното й настояще“, каза още Румен Радев.

„Мястото, което ни събира, не е случайно. Военната академия обучава и възпитава пазителите на отечеството. През нея са преминали поколения защитници на родните земи, отстоявали идеала на Левски за свободна и независима България“, каза президентът Румен Радев в словото си пред гостите на церемонията.

Държавният глава благодари на Инициативния комитет и на всички, които са подкрепили идеята за издигането на паметника и пожела той да вдъхновява идните поколения. “Там, където има българщина и родолюбие, Левски продължава да живее“, подчерта Румен Радев.

На церемонията присъстваха заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и началникът на отбраната генерал- лейтенант Андрей Боцев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.