Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Бойко Борисов: България е завидно стабилна на фона на целите Балкани

Бойко Борисовснимка: novini.bgБойко Борисов

България е завидно стабилна на фона на целите Балкани. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на традиционната годишна среща на посланиците на Република България в Централния военен клуб в София, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Нашите предложния са такива, които са в абсолютен унисон и с това, което Брюксел желание, това, което е добре за Западните Балкани и разбира се, в интерес на България“, посочи Борисов и уточни, че Берлинският процес касае оста север-юг и шестте държави в Западните Балкани. Според него всяка една държава от Балканите трябва да има излаз към другите, а не да е капсулирана.

Борисов посочи, че след България председателството се поема от Австрия, а след това Румъния. По думите му тук България е важен участник в Дунавската и Черноморската стратегия. Премиерът уточни, че в началото на септември във Варна ще има смесено заседание между България и Румъния. Според него става една много добра програма за свързаност на целите Балкани.

България прави газов хъб, защото имаме най-добрата газопреносна система - 80% от всички компресори на Балканите. По думите на Борисов всички компресори са американски и са най-добрите. Според министър-председателя утре може да стане така, че дори за Украйна да изнасяме газ. „Това е пазарът. Това ще намали цената, това ще даде конкурентност на доставчиците и ще имаме успех“, коментира Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.