Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Екофондът отпуска 1.3 млн. лв. за покупката на още електромобили за чиновници

Нено ДимовНено Димов

Националният доверителен екофонд отпуска 1,3 млн. лв, съобщи пресцентъра на МОСВ, за покупка на електромобили за държавна и общинска администрация. Идеята е с това да се насърчи използването на електрическите коли.

Регистрираните в България електромобили към момента са около 800, като през 2016 г. има ръст от 50%. Общо 32 точки за зареждане на коли на ток има в цялата страна – в София, Пловдив, Варна, Бургас, Сандански и Благоевград.

Досега от администрациите са закупени електромобили на стойност 630 хил. лв. – сред тях са министерствата на екологията, на транспорта, на икономиката и общини.

Поканата за покупка на електрически коли е насочена отново към общински и държавни институции, но значително е разширен списъкът от допустими за финансиране видове електромобили.

Акцент този път са превозните средства, които общините могат да ползват за комунални, социални, контролни и транспортни дейности – почистване, поддържане на паркове, социален патронаж, инспекции, както и за осигуряване на вътрешноселищен обществен транспорт в малки населени места.

Всяка администрация може да кандидатства за максимум 3 превозни средства, а безвъзмездната субсидия е фиксирана за всеки различен вид, независимо от цената, на която превозното средство се закупува.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.