Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

70% от повикванията в Спешната помощ не са спешни или са фалшиви

70% от повикванията в Спешната помощ не са спешни или са фалшивиснимка: btvnovinite.bg

70 на сто от обажданията в Спешната помощ са фалшиви или не са спешни. Това показва справка на столичния център за bTV. Загубите за тези повиквания достигат до 16 милиона лева само за тази година. Информация за санкционирани няма.

Всеки ден ден диспечерите в Спешна помощ получават десетки обаждания за зъбобол, температура, колики в стомаха или високо кръвно.

В репортаж телевизията посочва, че за две смени в спешната помощ в София са постъпили 300 повиквания, от които 220 не са били спешни. Едно напразно разкарване на линейка струва 250 лева или за дежурствата са изразходени близо 57 хил. лева ненужно. Законът предвижда санкции от 300 до 2000 лв. за подалите фалшив сигнал или такъв, който не е спешен.

От здравното министерство и от МВР не са отговорили на въпроси на медиата дали има санкционирани за фалшиви сигнали към спешната помощ. От столичния център за спешна помощ са казали, че и двете институции не са им искали справка за такива сигнали.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.