Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Валери Симеонов: Отказът на пилотите от авиобазата „Граф Игнатиево” да летят е национална измяна

Валерий Симеоновснимка: dnevnik.bgВалерий Симеонов

Отказът на пилотите от авиобазата „Граф Игнатиево” да летят е национална измяна. Това каза пред журналисти в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов, като изрично наблегна на факта, че прави това определение в качеството си на бивш военен, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив.

„Гледайте на мен като на представител на старото поколение на Българската армия”, подчерта Симеонов. „Там трябваше да има уволнени хора. Аз съм от семейство на военни и не мога даже да си помисля, че военен, независимо дали е летец, танкист или пехотинец, може да откаже да си изпълни военния си дълг независимо дали е в мирно или военно време, защото бил неразположен”, добави Симеонов.

Според него военните се подчиняват на специални закони, наречени устави и точно в тях са предвидени много сериозни санкции за такива случаи. „За мен това поведение на хората, които получават заплати, за да си вършат работата и да защитават небето на България си е престъпление. Не мисля, че това трябва да остава без последствия”, каза още Валери Симеонов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники