Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

62% от българите вярват в Бог

62% от българите вярват в Богснимка: dariknews.bg

Шейсет и два процента от българите заявяват, че вярват в Бог, показват данни от национално представително проучване на изследователския център "Тренд", направено между 3 и 10 октомври сред 1004 пълнолетни български граждани. Изследването е възложено от Центъра за дясна политика.

Анализаторите констатират, че жените са по-религиозни от мъжете. Три четвърти от анкетираните жени и половината от мъжете заявяват, че вярват в Бог.

Най-религиозни се оказват живеещите в селата - близо три четвърти от тях вярват в Бог. В столицата дяловете на вярващите и невярващите са относително равни.

Въпреки високите стойности на вяра в Бога, повече от половината от всички анкетирани посещават религиозни храмове само по празници.

Светският характер на държавата не се подлага на съмнение - 60 на сто от всички запитани не са съгласни религиозните институции да играят роля в управлението на държавата. Една четвърт са на обратното мнение.

Близо една трета споделят мнението, че религията е много важна част от живота им, а 58 на сто не мислят така. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.