Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Манипулирането на километража ще се наказва с глоба до 7000 лева

Манипулирането на километража ще се наказва с глоба до 7000 леваснимка: dnevnik.bg

Търговците на употребявани автомобили могат да бъдат глобени с между 2000 и 7000 лева, ако манипулират километражите на предлаганите от тях превозни средства. Това следва от приети днес на второ четене от парламента промени в Закона за движение по пътищата.

Публична тайна е, че в повечето автокъщи километражите на колите са върнати, за да се представят те за по-запазени и да се продадат на по-добра цена. Запознати с манипулацията коментират, че масово предлаганите автомобила са на между 120 и 150 000 километра.

Не е ясно обаче как ще бъде доказано кой точно е променил показанията на километража - търговецът извън България или този, който я предлага автомобила в страната.

Друг нов момент, приет днес от депутатите е, че служебно ще се прекратява регистрацията на моторни превозни средства, за които е получено уведомление от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", че не са преминали успешно годишния технически преглед. Регистрацията ще се възстановява отново служебно при данни от агенцията за преминат периодичен преглед със заключение, че въпросното превозно средство вече отговаря на изискванията. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.