Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

170 години от рождението на Христо Ботев честват в Калофер

170 години от рождението на Христо Ботев честват в Калофер

170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде почетена днес и утре в Калофер.

Гост на тържественото честване тази вечер ще бъде председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя ще приеме строя и ще поздрави почетния караул от представителни части на 61-а Стрямска механизирана бригада на площад "Христо Ботев".

Ще бъдат поднесени цветя пред паметника на майката на поета Иванка Ботева и пред бюст-паметника на Христо Ботев в Националния музей.

В събота, 6 януари, на която дата е роден Ботев, отново на централния площад ще се състои митинг-поклонение с почит към подвига и делото на големия български поет и революционер.

Програмата включва традиционното тържествено събрание, на което ще бъдат припомнени по-важните дати и събития от живота на войводата.

Очаква се хиляди българи да се включат в тържествата. Днес в София ще бъде открит мраморен бюст на Ботев на площада пред Регионалният исторически музей, бившата Централна баня.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.