Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

На 2 юни в 12 ч. те ще звучат в цялата страна

На 2 юни в 12 ч. те ще звучат в цялата страна

Точно в 12 ч. на 2 юни по традиция в цялата страна ще чуем сирените, за да почетем героите, дали живота си за свободата на България.

По време на сигнала от сирените всички хора и превозни средства – с изключение на влаковете – следва да спрат и да запазят минута мълчание.

Сирените се задействат от Националния оперативен център на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“., разказва – от компютър и с помощта на ключове.

През 1993 г. с решение на Министерския съвет 2 юни е обявен за ден на Ботев и загиналите за свободата на България, чиято памет се почита с вой на сирени. И така вече близо 30 години, без прекъсване.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.