Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

И президентът обяви, че за обезщетенията на тракийските бежанци не трябва да се мълчи

И президентът обяви, че за обезщетенията на тракийските бежанци не трябва да се мълчиснимка: bnr.bg

Няколко дни след като БСП призова въпросът за справедливи обезщетения на тракийските бежанци да бъде поставен на срещата ЕС - Борисов - Ердоган днес, и президентът Румен Радев обяви, че той не може да бъде премълчаван при никакви съображения.

"Въпросът за дължимите обезщетения за имотите на тракийските бежанци е част от този ангажимент и той не може да бъде премълчаван от никакви съображения. Това е въпрос на справедливост и национално достойнство. Търсенето на решение за този казус не е анахронизъм, а е част от съвременния европейски прочит на историята. Той е в духа и практиката на днешната международна политика и българското общество няма да допусне историческата истина да се преиначава, а горчивите факти да се замитат под килима на геополитическите съображения", каза още Румен Радев по време на тържествено поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея в столицата, предаде "Фокус".

"Войнската доблест и непреклонност не могат да изкупят слабостта нито на някогашните, нито на днешните политици", допълни държавният глава. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.