Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ген. Решетников: Никого не откъсваме, НАТО само̀ ще се разпадне

Ген. Решетников: Никого не откъсваме, НАТО само̀ ще се разпаднеснимка: btvnovinite.bg

"Във вашата страна определени сили решиха да направят от мен един образ, който въплъщава заплахата. Използват това, за да плашат гражданите на България. Понякога дори ми е смешно да чета това, което пишат за мен".

Това заяви в ефира на Би Ти Ви Леонид Решетников, бивш генерал от руското разузнаване.

Най-невероятното, което прочел за себе си било, че пристига в България, за да дава инструкции, че по редица международни въпроси дава съвети какво да се прави.

Определи посещението на президента Радев в Русия като пробив в отношенията между двете страни, с което се сложил край на "тази абсурдна ситуация".

„Ние разчитаме сериозно, като се вземе на предвид, че България е парламентарна република и основният ръководител така или иначе е премиерът на страната. Биха могли да се проведат конкретни разговори за икономическото сътрудничество в енергийната област. Преди всичко така смятам, става въпрос за сътрудничество в газовата сфера. Имаме възможности, освен туризма, да развиваме и други насоки на икономическото сътрудничество”.

Посочи, че не е правилно една или друга партия в България да се определя като "наш съюзник", защото в България има демокрация и по различно време може различни партии да са на власт.

Отрече твърдения, че Русия се стремяла да отдели България от НАТО и прогнозира разпад на алианса съвсем скоро, дори докато той самият е жив.

„Аз много обичам България и не мога да живея без България...Много обичам и българите, и България, и историята, и културата, и природата – всичко. И вие заслужавате тази обич от руснаците, не само критика. Както и руснаците заслужават обич от българите, не само критика”.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники